Terug naar startpagina Zeilen

Zeilwebsite-Ad&Trudy

Zeilen thuishaven Biograd 2004 - 2008

Terugblik op het zeilen van 1997 tot in 2004,

Na lange jaren alleen naar het zeilen te hebben gekeken vanaf de wal en incidenteel een schip te hebben gehuurd, werd het dan voor mij eind 1997 mogelijk om een eigen schip te kopen. Samen met mijn toenmalige vrouw Willy hebben we eerst vele havens afgelopen en vele advertenties nagetrokken voordat we een geschikt schip op het oog hadden. Het werd een Beneteau First 30 uit 1978 bij Krijgsman in Drimmelen. Ik kwam uit de ICT en had toen, zoals het daar hoort, een uitvoerige vergelijking gemaakt in Excel tussen de verschillende schepen uit diverse advertenties. Ik had dan ook een lange lijst met vragen voor de Hr. Krijgsman over dat schip. Ik werd daar al gauw de “klant met de vele vragen” genoemd. Maar, uiteindelijk hebben we het schip gekocht. Ik liet het wel eerst door de ANWB keuren en toen bleek dat het schip osmose had. Een soort delaminatie van het polyester-onderschip, iets dat veel voorkomt bij oudere polyester schepen die continu in het water verblijven. Dat was een flinke tegenvaller. Het betekende een dure reparatie bij Moverbo in Waalwijk. Krijgsman en ik kwamen overeen dat ieder de helft zou betalen van de kosten. Daarna zou ik een prima schip hebben, hetgeen werd bevestigd door Moverbo. Ik had inmiddels een ligplek in de Marina Atlantica in Stad aan ‘t Haringvliet geregeld. Kort samengevat duurde het nog tot medio 1998 voordat mijn schip gerepareerd was en ik het naar zijn nieuwe ligplaats kon varen. Dat jaar hebben mijn zeilvriend Ad Kohler en ik het schip uitgeprobeerd. Het bleek inderdaad een prima zeiler! In 1998 werd het schip omgedoopt van “Second” naar “Zeewolf”.

In de volgende jaren kwamen John en Riëtte, zeilvrienden van Ad, in beeld. Zowel Ad Kohler als John hadden beiden veel ervaring als charterschipper opgedaan in Griekenland voor Sail Away uit Oud Loosdrecht.

Het was kortom een gezellige tijd waarin ik veel zeilervaring opdeed.

In deze periode hebben we de hele Zeeland-Delta bezeild en zijn we naar de Belgische kust geweest. Van een oversteek naar Engeland is het helaas nooit gekomen.


.

Zeilen-tot2004-2

In de jaren 1998 tot 2004 hebben we fijn gezeild met de Zeewolf. Mijn inmiddels ex-vrouw Willy heeft helaas slechts één keer mee gezeild. Ze had, evenals mijn dochter Natasha, veel last van zeeziekte en zelfs op vlak water ging het mis. Dan wordt gezamenlijk zeilen geen aangename bezigheid!! Maar samen met vrienden heb ik veel plezier gehad van dit schip en we hebben in die tijd gezeild tot in Blankenberge (België) toe. In 2003 leerde ik mijn huidige vrouw kennen, en die wilde meer comfort. Vooral, als ik na mijn pensionering in 2009 in de Middellandse Zee wilde gaan zeilen was de Zeewolf wel erg verouderd qua indeling.....  Maar, een betere zeiler als de Zeewolf zou ik niet gauw meer vinden voor een betaalbare prijs. Daarom hadden we al in 2003 wat om ons heen gekeken en diverse jachthavens bezocht, alsmede de natte Hiswa van 2003. Zo bezochten we in dat traject ook Brouwershaven en ontmoetten daar onze toekomstige bemiddelaar die ons later zou gaan helpen om ons nieuwe schip, de Marisha te kopen. Deze adviseerde ons om ook eens in Kroatië te gaan kijken. Maar we waren de Zeewolf nog niet kwijt en dat kon nog best lang gaan duren. Dus, even nog niet.... Hierna hebben we nog veel andere verkoophavens bezocht waarbij we zowel gebruikte als nieuwe schepen bekeken. Maar veel comfortabele schepen waren te duur voor ons budget of voldeden niet aan onze eisen. We hebben in 2003 relatief weinig gevaren, ondanks dat Trudy heel enthousiast was. Op de een of andere wijze hadden we het dat jaar erg druk of het weer werkte niet mee. Het jaar 2004 zou daarna voor ons een wel heel turbulent jaar gaan worden. Maar, dat wisten we toen nog niet. Bekijk hiervoor de pagina Zeilen 2004. Veel succes!!

Hellevoetsluis

Marina Atlantica

   Stad aan ‘t Haringvliet


Den Bommel

In haar nieuwe “jas” bij                         Scheveningen

....onderhoud Zeewolf,

        mast er op....

  In haar “oude jas”

op het Veerse Meer

...onderhoud...

Fotocollage klik hier

Zeilen-tot2004-2